19
februari
20:00 — 22:00
Spiritueel Centrum Almere
Kemphaanstraat 1

Almere, FL 1358 AD Netherlands
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Enneagram

  • Waarom doe ik hoe ik doe?
  • Hoe sta ik in relaties?
  • Wat is mijn communicatiestijl?
  • Welke carrière past het beste bij mij?

Vragen die je bezighouden en het het Enneagram geeft je hier inzicht in.

Het Enneagram is een psychologisch model, bestaande uit negen karaktertypen. Maar het is veel meer dan dat. De negen planeten staan in het Enneagram, net als negen aartsengelen. Ook is er De Weg naar Vrijheid, de weg die een kind afloopt van geboorte naar volwassenheid. Er zijn nog veel meer modellen. Al die modellen vertellen je wie je bent, welke weg je gaat, wat je doel is en hoe jij naar de wereld kijkt.

De grote kracht van het Enneagram is de directe toepasbaarheid. Ieder mens heeft sterke en minder sterke kanten. Iedereen vertoont onder bepaalde omstandigheden dan ook ander gedrag. Het Enneagram laat de motivatie van dat gedrag zien. Daardoor kun je jouw minder sterke kanten verbeteren. Tevens leert het Enneagram je om door meerdere brillen naar de werkelijkheid te kijken in plaats van die ene bril die we gewend zijn om te gebruiken. Door die mogelijkheden te benutten worden we flexibel, krijgen we inzicht in de onbewuste motivatie van onszelf en anderen. We kunnen zo relaties verbeteren en teams beter laten functioneren.

Niet iedereen werkt vanuit zijn eigen kracht en gebruikt het volledig potentieel van zijn eigen sterke kanten. Door de kennis van het Enneagram kun je over dat potentieel beschikken. Tevens maakt dit model duidelijk waarom we moeite met bepaalde mensen hebben, waarom anderen ons juist aantrekken, waarom je in een slachtofferrol komt te zitten of waarom anderen altijd een beroep op jou doen

Enneagram-spiritueel-centrum

Kleur je karakter

Door kleur te geven aan het Enneagram krijg je inzicht in jezelf. We gebruiken negen basis kleuren. Je hebt kleuren die jou aanspreken en kleuren waar jij niets mee hebt; kleuren wekken een bepaald gevoel bij je op. Tijdens deze interactieve workshop gebruik je het boek van Willem-Jan v.d. Wetering (en Wim Bakker) ‘Kleur je Karakter’. Dit boekje krijg je ook mee naar huis.

Er zijn 25 vlakken in het Enneagram. Die kun je allemaal inkleuren. De wijze waarop je dat doet geeft veel inzicht in wie jij bent, hoe jij in het leven staat of hoe je naar je problemen kijkt. Je kunt het Enneagram inkleuren met een bepaald probleem in gedachten, op bijvoorbeeld je relatie of een intentie. Kortom, het is een psychologisch kleurboek waarbij je gebruik maakt van je intuïtie. Kortom, een workshop die je mooie inzichten kan geven voor het nieuwe jaar.

De workshop start met een basis uitleg over het Enneagram. Dit zal je inzichten geven, is echt heel leuk en zal je nieuwsgierig maken om meer te leren. Daarna ga je een Enneagram inkleuren waarna we deze gezamenlijk gaan analyseren. Laat je verrassen, verras jezelf!

De toegangsprijs is inclusief het boekje t.w.v. € 15,95.

Spiritueel-centrum-Enneagram

Gegevens

Datum:
februari 19
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Organizer:
Spiritueel Centrum Almere (SCA)
Telefoon:
06 417 866 52
E-mail:
agenda@spiritueelcentrumalmere.nl

Aankomende evenementen

26
februari

Gevoelstaal, leef van binnenuit

20:00 — 22:00
@ Spiritueel Centrum Almere
Meer informatie
04
maart

Meditatie & healing avond | thema stress

20:00 — 22:00
@ Spiritueel Centrum Almere
Meer informatie
11
maart

Rite van de baarmoeder

19:30 — 23:00
@ Spiritueel Centrum Almere
Meer informatie
18
maart

Heksenkring in het teken van Ostara

19:30 — 22:00
@ Spiritueel Centrum Almere
Meer informatie