10
juni
20:00 — 22:00
Spiritueel Centrum Almere
Kemphaanstraat 1

Almere, FL 1358 AD Netherlands
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD. Zodra de Corona maatregelen zijn opgeheven zullen we deze beleving opnieuw inplannen.

Tantra

Tantra is een spirituele stroming waarvan de 1e sporen 5000 jaar teruggaan binnen verschillende oosterse tradities van het Hindoeïsme en Boeddhisme. Tantra is echter geen religie. In de westerse maatschappij wordt Tantra vaak geassocieerd met seks.

Tantra onderscheidt zich van veel andere spirituele stromingen omdat het zowel werkt met de ontwikkeling van je bewustzijn als met de kracht van je vitale levensenergie. Tantra benadrukt dat alles wat je zoekt, in jezelf te vinden is.

Tantra kennismaking

In deze workshop wil ik jullie graag kennis laten maken met Tantra en laten ervaren wat Tantra met je kan doen. We zullen aandacht besteden aan in contact zijn met jezelf en met de ander, door middel van dans, lichaamswerk, meditatie en contact oefeningen. De kleding blijft aan en er is geen sprake van enige vorm van seksuele handelingen.

Tantra gaat ook over veiligheid en je eigen grens stellen. Voel je een duidelijke ‘nee’ voor een oefening, blijf dan trouw aan jezelf en stap even aan de kant.
Deze workshop is prachtig voor partners om te doen. Solo ben je ook zeker welkom, de oefeningen zijn individueel gericht of prima uit te voeren met een gelegenheidspartner.

Praktisch:
Per persoon is een yoga mat nodig. Heb je deze niet en kan je deze van niemand lenen, meldt ons dit dan. Wij hebben een beperkt aantal matjes beschikbaar. Trek makkelijk zittende kleding aan zoals een legging of joggingbroek.

Tantra cursus

Bij voldoende belangstelling zullen we na de zomervakantie een Tantra cursus inplannen. Heb je hiervoor belangstelling dan kun je je interesse reeds aangeven via agenda@spiritueelcentrumalmere.nl

Mijn naam is Janine

Zo’n 15 jaar geleden kwam, via de opleiding lichaamsgerichte therapie die ik volgde, Tantra op mijn pad en werd mijn nieuwsgierigheid ernaar gewekt. Vanaf die tijd ben ik mezelf gaan trainen in Tantra.

Ik ervaar Tantra als ‘ja’ zeggen tegen alles wat zich in mijzelf aandient, een spiritueel pad waarin ik steeds meer de diepte en de oppervlakte van het leven leer kennen door het onderzoeken van mijn eigen ervaringen.

Tantra brengt mij steeds meer in mijn vitale levensenergie, ik voel me steeds meer aanwezig en in verbinding mezelf, met mijn bewustzijn.

Spiritueel-centrum-Janine

Gegevens

Datum:
juni 10
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Organizer:
Spiritueel Centrum Almere (SCA)

Aankomende evenementen