26
november
20:00 — 22:00
PUUR Almere
Randstad 22-161

Almere, FL 1316 BM Netherlands


Ontvangst en aanvang: de deur opent om 19.30 en we starten om 20.00 uur.
 Het is prettig als iedereen om 19.55 een plekje heeft. Bij aanvang gaat de buitendeur op slot.

Afwijkende tijden of dagen (standaard = woensdagavond) worden aangegeven en extra bevestigd in e-mails.

 

Laden Evenementen

Vragen die je bezighouden

 • Wie ben ik?
 • Waarom doe ik hoe ik doe?
 • Waar sta ik in relaties?
 • Wat is mijn communicatiestijl?
 • Welke carrière past het beste bij mij?

Vragen die je bezighouden en het het Enneagram geeft je hier inzicht in.

Het Enneagram

Het Enneagram is een psychologisch model, bestaande uit negen karaktertypen. Maar het is veel meer dan dat. De negen planeten staan in het Enneagram, net als de negen aartsengelen. Ook is er De Weg naar Vrijheid, de weg die een kind afloopt van geboorte naar volwassenheid. Er zijn nog veel meer modellen en die vertellen je wie je bent, welke weg je gaat, wat je doel is en hoe jij naar de wereld kijkt.

De grote kracht van het Enneagram is de directe toepasbaarheid. Ieder mens heeft sterke en minder sterke kanten. Iedereen vertoont onder verschillende omstandigheden ook ander gedrag. Het Enneagram laat de motivatie van dat gedrag zien.

Het Enneagram helpt je om door meerdere brillen naar de werkelijkheid te kijken in plaats van die ene bril die je gewend bent te gebruiken. Daardoor word je flexibel(er) en krijg je inzicht in de onbewuste motivatie van jezelf en anderen. We kunnen zo relaties verbeteren en teams beter laten functioneren.

Interactieve introductie

Tijdens deze introductie krijg je een goede indruk van wat je kan met het Enneagram en hoe het typologische model (de karaktertypes) in elkaar steekt. Je zult al snel mensen en situaties in je dagelijkse leven gaan herkennen.

Deze avond ga je (nog) niet ontdekken wat jouw Enneagram type is. Wel krijg je handvatten aangeboden hoe dit wel te ontdekken. Na de workshop van 9 september vroegen veel van de deelnemers om verdiepingsworkshops. Die worden binnenkort ingepland.

De avond wordt gepresenteerd door Wim, eigenaar van SCA. Wim Bakker is opgeleid in het Enneagram door wijlen Willem-Jan van de Wetering, die autoriteit in Nederland was in het Enneagram. Hij schreef tientallen boeken over of gebaseerd op het Enneagram.

Recensies van deelnemers

“De informatie die gegeven wordt wekt genoeg interesse om je verder in de inhoud te willen verdiepen.” Sharmiley D.

“Het was een interessante avond. In het begin lijkt het vreselijk ingewikkeld, maar Wim legt het helder en duidelijk uit en ga je ook het verband zien. Nadeel is wel dat het na afloop ‘naar meer smaakt’ en je meer wilt weten erover. Maar….de basis is gelegd.” Rob S.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
20:00 tot ca.22:00
Evenement Categorie:
Organizer:
Spiritueel Centrum Almere (SCA)
COVID19:
 • Heb jij of iemand uit je gezin COVID19 gerelateerde klachten, meld je dan af.
 • In principe restitueren we alleen tot zeven dagen voor de beleving. Als er een wachtlijst is kunnen we hopelijk iemand anders blij maken met jouw plek en jou dan restitueren.
 • Op de locatie is desinfecterende gel aanwezig en de zaalindeling is aangepast op de 1,5m richtlijn.
 • We verzoeken je bij binnenkomst een plek te kiezen en zo min mogelijk van je plek te gaan.
 • Ben je met een huisgenoot, zit/ lig dan a.j.b. bij elkaar. Dat vereenvoudigd de 1,5m richtlijn aangezien de ruimte beperkt is.
 • Tijdens de avond wordt van je gevraagd de instructies op te volgen.