24
februari
18:15 — 20:15
PUUR Almere
Randstad 22-161

Almere, FL
€15


De deur opent 30 minuten voor aanvang. Bij aanvang gaat de buitendeur op slot.
Uiterlijk 1 dag voor de beleving ontvang je nog een e-mail met de laatste instructies. 

Indien UITVERKOCHT, stuur dan een e-mail om je op de wachtlijst te plaatsen. Ook als bestellen niet lukt.

Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het Enneagram

 • Wie ben ik?
 • Waarom doe ik hoe ik doe?
 • Waarom doet de anders zoals die doet!
 • Hoe sta ik in relaties?
 • Wat is mijn communicatiestijl?
 • Welke carrière past het beste bij mij?

Vragen die je bezighouden en het het Enneagram geeft je hier inzicht in.

Het Enneagram is een psychologisch model, bestaande uit negen karaktertypen. Maar het is veel meer dan dat.
De negen planeten staan in het Enneagram, net als de negen aartsengelen. Ook is er De Weg naar Vrijheid, de weg die een kind afloopt van geboorte naar volwassenheid en het procesmodel die processen inzichtelijk maakt. Er zijn nog veel meer modellen en die vertellen je wie je bent, welke weg je gaat, wat je doel is en hoe jij naar de wereld kijkt.

De grote kracht van het Enneagram is de directe toepasbaarheid. Ieder mens heeft sterke en minder sterke kanten. Iedereen vertoont onder verschillende omstandigheden ook ander gedrag. Het Enneagram laat de motivatie van dat gedrag zien.

Het Enneagram helpt je om door meerdere brillen naar de werkelijkheid te kijken in plaats van die ene bril die je gewend bent te gebruiken. Daardoor word je flexibel(er) en krijg je inzicht in de onbewuste motivatie van jezelf en anderen. We kunnen zo relaties verbeteren en teams beter laten functioneren.

Interactieve avond

De avond wordt gegeven door Wim Bakker, eigenaar van SCA. Wim is opgeleid in het Enneagram door wijlen Willem-Jan van de Wetering, die autoriteit in Nederland was in het Enneagram. Hij schreef tientallen boeken over of gebaseerd op het Enneagram.

Tijdens de avond krijg je een introductie van het Enneagram. Je zult verrast zijn over de veelzijdigheid, diepgang en toepasbaarheid ervan. De avond is interactief, het zal ook een een feest van herkenning zijn. Je zult jezelf maar ook zeker mensen uit je omgeving herkennen binnen het Enneagram.

Wim heeft al enkele introductieavonden gegeven over het Enneagram die door de deelnemers als leuk en leerzaam werden ervaren. Lees de recensies!
Het filmpje geeft een korte impressie.

Ben je na de introductie enthousiast en wil je meer leren dan kun je je HIER inschrijven voor de Enneagram cursus van 3+ 1 avonden. Deze start op 11 maart.

Recensies

“Ik heb zo ontzettend veel geleerd en andere inzichten gekregen. Ik had geen idee dat het Enneagram zo een diepgang had. Ik wil meer leren hierover” Manon B.

“Voor mij echt een eye-opener. Ik ben anders naar mensen gaan kijken en snap nu beter waarom ze doen zoals ze doen. En ik snap mezelf ook beter.” Rob

“Feest van herkenning. En Wim weet het zo leuk en helder te brengen”. Ina W.

“De informatie die gegeven wordt wekt genoeg interesse om je verder in de inhoud te willen verdiepen.” Sharmiley D.

“Het was een interessante avond. In het begin lijkt het vreselijk ingewikkeld, maar Wim legt het helder en duidelijk uit en ga je ook het verband zien. Nadeel is wel dat het na afloop ‘naar meer smaakt’ en je meer wilt weten erover. Maar….de basis is gelegd.” Rob S.

Gegevens

Datum:
24 februari
Tijd:
18:15 tot ca.20:15
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Organizer:
Spiritueel Centrum Almere (SCA)
Telefoon:
0641786652
E-mail:
agenda@spiritueelcentrumalmere.nl
 • Ook tijdens (gedeeltelijke) lockdown gaan belevingen door. SCA is een door de gemeente en veiligheidsregio erkende levensbeschouwelijke instelling en valt daarom onder de uitzondering zoals kerken en gebedshuizen.
 • Mondkapjes zijn bij ons niet verplicht conform de richtlijnen voor besloten gebouwen. Zelf kiezen we er voor er geen te dragen en het staat een ieder vrij dat wel te doen.
 • Heb jij of iemand uit je gezin COVID19 gerelateerde klachten, meld je dan af.
 • In principe restitueren we alleen tot zeven dagen voor de beleving. Als er een wachtlijst is kunnen we hopelijk iemand anders blij maken met jouw plek en jou dan restitueren.
 • Op de locatie is desinfecterende gel aanwezig en de zaalindeling is aangepast op de 1,5m richtlijn.
 • We verzoeken je bij binnenkomst een plek te kiezen en zo min mogelijk van je plek te gaan.
 • Ben je met een huisgenoot, zit/ lig dan a.j.b. bij elkaar. Dat vereenvoudigd de 1,5m richtlijn aangezien de ruimte beperkt is.
 • Tijdens de avond wordt van je gevraagd de instructies op te volgen.