20
juni
09:30 — 14:00
PUUR Almere
Randstad 22-161

Almere, FL
€88


De deur opent 30 minuten voor aanvang. Bij aanvang gaat de buitendeur op slot.
Uiterlijk 1 dag voor de beleving ontvang je nog een e-mail met de laatste instructies. 

Indien UITVERKOCHT, stuur dan een e-mail om je op de wachtlijst te plaatsen. Ook als bestellen niet lukt.

Laden Evenementen

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
TANTRA cursus | Kennismakingsdag
Prijs per stel.
88,00

Tantra cursus

We zijn verheugt dat we deze cursus kunnen geven. Tantra is een zuivere en intieme manier van verbinden met jezelf en met je partner. In december was er een introductieavond, deze is door de deelnemers als heel prettig en mooi ervaren.

In deze cursus voor stellen leer je om Tantra in jullie leven te brengen. De cursus bestaat uit vijf zondagen, waarvan de eerste zondag een vrijblijvende kennismaking is. Hopelijk zijn jullie enthousiast en kiezen jullie voor deelname aan de volledige cursus van nog 4 zondagen. De cursus van 4 zondagen (9.30 tot 14.00 uur) zal in een besloten groep zijn, dit is nodig voor een veilige en vertrouwde basis. De 4 dagen starten na de zomervakantie, de data worden z.s.m. mogelijk bekend gemaakt.

Deelname is uitsluitend voor (gelegenheids-)stellen. We zullen aandacht besteden aan in contact zijn met jezelf en met de ander, door middel van dans, lichaamswerk, meditatie en contact oefeningen. De kleding blijft aan en er is geen sprake van enige vorm van seksuele handelingen.

Tantra

Tantra is een ontdekkingsreis en niet in een paar zinnen uit te leggen. Tantra is aanwezig zijn met wat is, open staan voor wat je tegenkomt tijdens je ontdekkingsreis. Je zult ervaren dat je met Tantra het leven dieper, voller en rijker gaat ervaren; als individu en in de relatie met je partner.

Met Tantra mag je:

 • Ontdekken en onderzoeken wat je voelt;
 • Innerlijk stil zijn om energie te ervaren;
 • Leren vertragen en verstillen.
 • Doen wat je doet met aandacht.
 • Levensenergie in je lichaam opwekken en het contact met je bron ervaren;
 • Op ontdekkingsreis zonder eindbestemming.

Tantra is een spirituele stroming waarvan de 1e sporen 5000 jaar teruggaan binnen verschillende oosterse tradities van het Hindoeïsme en Boeddhisme. Tantra is echter geen religie. In de westerse maatschappij wordt Tantra vaak geassocieerd met seks.

Tantra onderscheidt zich van veel andere spirituele stromingen omdat het zowel werkt met de ontwikkeling van je bewustzijn als met de kracht van je vitale levensenergie. Tantra benadrukt dat alles wat je zoekt, in jezelf te vinden is.


Inhoudelijk

In deze cursus ga je de basisprincipes van Tantra leren en ervaren. De cursus is vooral bedoelt voor stellen die nieuwsgierig zijn naar Tantra maar de stap nog niet hebben gezet. Willen jullie hierna een stap verder in de Tantra ontdekkingsreis dan kan Janine jullie op weg helpen naar mogelijkheden waar je dit veilig en vertrouwd kan doen.

Tantra gaat ook over veiligheid en je eigen grens stellen. Voel je een duidelijke ‘nee’ voor een oefening, blijf dan trouw aan jezelf en stap even aan de kant.

Investering (per stel)

 • Voor de kennismakingsdag is de investering € 88,–
 • Voor de volgende 4 cursusdagen is de investering € 300,– bij betaling ineens.
 • Bij betaling per cursusdag, € 81,25 (totaal € 325,–).
 • Zie cursusdag 1 in de agenda voor overige details.

De kennismakingsdag en cursus reserveer en betaal je apart. Bij reservering van de cursus (4 zondagen) betaal je direct € 81,25. Voor betaling van het overige nemen we contact met je op. Je hebt dan de keus € 218,75 ineens te betalen (totaal € 300,–) of je ontvangt voor iedere cursusdag (dus nog 3x) een betaalverzoek van € 81,25. Jullie betalen dan totaal € 325,00.

Willen jullie graag deelnemen maar komt betalen nu niet goed uit, neem dan contact met ons op. Samen komen we tot een passende oplossing.


Praktisch

Per persoon is een yoga mat nodig. Heb je deze niet en kan je deze van niemand lenen, meldt ons dit dan. Wij hebben een beperkt aantal matjes beschikbaar. Neem ook een kleedje en (meditatie-)kussen of poefje mee. Trek makkelijk zittende kleding aan zoals een legging of joggingbroek. Kleed je in laagjes zodat je het jezelf qua temperatuur ook comfortabel kan maken.

De cursus in inclusief een eenvoudige, vegetarische lunch. Heb je speciale dieetwensen, laat het ons dan weten.

Janine en Peter

Janine: Zo’n 15 jaar geleden kwam, via de opleiding lichaamsgerichte therapie die ik volgde, Tantra op mijn pad en werd mijn nieuwsgierigheid ernaar gewekt. Vanaf die tijd ben ik mezelf gaan trainen in Tantra.

Ik ervaar Tantra als ‘ja’ zeggen tegen alles wat zich in mijzelf aandient, een spiritueel pad waarin ik steeds meer de diepte en de oppervlakte van het leven leer kennen door het onderzoeken van mijn eigen ervaringen.

Tantra brengt mij steeds meer in mijn vitale levensenergie, ik voel me steeds meer aanwezig en in verbinding mezelf, met mijn bewustzijn.

Peter: ondersteunt Janine tijdens de workshop. Peter heeft zijn eigen praktijk waar hij onder meer stoel, hand en Thai yoga massages geeft.

Gegevens

Datum:
20 juni
Tijd:
09:30 tot ca.14:00
Kosten:
€88
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Organizer:
Spiritueel Centrum Almere (SCA)
Telefoon:
0641786652
E-mail:
agenda@spiritueelcentrumalmere.nl
 • Ook tijdens (gedeeltelijke) lockdown gaan belevingen door. SCA is een door de gemeente en veiligheidsregio erkende levensbeschouwelijke instelling en valt daarom onder de uitzondering zoals kerken en gebedshuizen.
 • Mondkapjes zijn bij ons niet verplicht conform de richtlijnen voor besloten gebouwen. Zelf kiezen we er voor er geen te dragen en het staat een ieder vrij dat wel te doen.
 • Heb jij of iemand uit je gezin COVID19 gerelateerde klachten, meld je dan af.
 • In principe restitueren we alleen tot zeven dagen voor de beleving. Als er een wachtlijst is kunnen we hopelijk iemand anders blij maken met jouw plek en jou dan restitueren.
 • Op de locatie is desinfecterende gel aanwezig en de zaalindeling is aangepast op de 1,5m richtlijn.
 • We verzoeken je bij binnenkomst een plek te kiezen en zo min mogelijk van je plek te gaan.
 • Ben je met een huisgenoot, zit/ lig dan a.j.b. bij elkaar. Dat vereenvoudigd de 1,5m richtlijn aangezien de ruimte beperkt is.
 • Tijdens de avond wordt van je gevraagd de instructies op te volgen.