09
december
20:00 — 22:00
Spiritueel Centrum Almere
Kemphaanstraat 1

Almere, FL 1358 AD Netherlands
€19.50

 

Ontvangst en aanvang: de deur opent om 19.30 en we starten om 20.00 uur.
Afwijkende tijden of dagen (standaard = woensdagavond) worden aangegeven en extra bevestigd in e-mails.

Het is prettig als iedereen om 19.55 een plekje heeft. Bij aanvang gaat de buitendeur op slot.

Laden Evenementen

Tantra

Tantra is een spirituele stroming waarvan de 1e sporen 5000 jaar teruggaan binnen verschillende oosterse tradities van het Hindoeïsme en Boeddhisme. Tantra is echter geen religie. In de westerse maatschappij wordt Tantra vaak geassocieerd met seks.

Tantra onderscheidt zich van veel andere spirituele stromingen omdat het zowel werkt met de ontwikkeling van je bewustzijn als met de kracht van je vitale levensenergie. Tantra benadrukt dat alles wat je zoekt, in jezelf te vinden is.

Tantra kennismaking

In deze workshop willen we jullie graag kennis laten maken met Tantra en je laten ervaren wat Tantra met je kan doen. We zullen aandacht besteden aan in contact zijn met jezelf en met de ander door middel van dans, lichaamswerk, meditatie en contact oefeningen. Tantra gaat ook over veiligheid en je eigen grens stellen. Voel je een duidelijke ‘nee’ voor een oefening, blijf dan trouw aan jezelf en stap even aan de kant.

De kleding blijft aan en er is geen sprake van enige vorm van seksuele handelingen. Vanwege de huidige Covid-19 richtlijnen is deze avond alleen toegankelijk voor partners/ stellen. Verkoop per 2 tickets.

Praktisch:

Per persoon is een yoga mat nodig. Heb je deze niet en kan je deze van niemand lenen, meldt ons dit dan. Wij hebben een beperkt aantal matjes beschikbaar. Trek makkelijk zittende kleding aan zoals een legging of joggingbroek.

Tantra cursus

Bij voldoende belangstelling zullen we in 2021 een Tantra cursus inplannen. Heb je hiervoor belangstelling dan kun je je interesse reeds aangeven via agenda@spiritueelcentrumalmere.nl

Janine en Peter

Janine: Zo’n 15 jaar geleden kwam, via de opleiding lichaamsgerichte therapie die ik volgde, Tantra op mijn pad en werd mijn nieuwsgierigheid ernaar gewekt. Vanaf die tijd ben ik mezelf gaan trainen in Tantra.

Ik ervaar Tantra als ‘ja’ zeggen tegen alles wat zich in mijzelf aandient, een spiritueel pad waarin ik steeds meer de diepte en de oppervlakte van het leven leer kennen door het onderzoeken van mijn eigen ervaringen.

Tantra brengt mij steeds meer in mijn vitale levensenergie, ik voel me steeds meer aanwezig en in verbinding mezelf, met mijn bewustzijn.

Peter: ondersteunt Janine tijdens de workshop. Peter heeft zijn eigen praktijk waar hij onder meer stoel, hand en Thai yoga massages geeft.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Gegevens

Datum:
9 december
Tijd:
20:00 tot ca.22:00
Kosten:
€19.50
Evenement Categorie:
Organizer:
Spiritueel Centrum Almere (SCA)
Organizer Website:
https://www.spiritueelcentrumalmere.nl/
COVID19:
  • Heb jij of iemand uit je gezin COVID19 gerelateerde klachten, meld je dan af.
  • In principe restitueren we alleen tot zeven dagen voor de beleving. Als er een wachtlijst is kunnen we hopelijk iemand anders blij maken met jouw plek en jou dan restitueren.
  • Op de locatie is desinfecterende gel aanwezig en de zaalindeling is aangepast op de 1,5m richtlijn.
  • We verzoeken je bij binnenkomst een plek te kiezen en zo min mogelijk van je plek te gaan.
  • Ben je met een huisgenoot, zit/ lig dan a.j.b. bij elkaar. Dat vereenvoudigd de 1,5m richtlijn aangezien de ruimte beperkt is.
  • Tijdens de avond wordt van je gevraagd de instructies op te volgen.