Almere deze Week | 16-3-2021

Opnieuw staat het SCA in de krant. En ook deze keer waren we er niet van op de hoogte. Het heeft blijkbaar nieuwswaarde dat we geopend zijn.

We begrijpen dat dit bij mensen uiteenlopende reactie oproept, de hele Corona situatie is daar een voedzame bodem voor. Als SCA hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen vanuit het hele land. Het inspireert en sterkt mensen om te kijken naar wat wel mogelijk is. De nadruk ligt tegenwoordig (te)veel op wat niet mogelijk is.

Of dat de gemeente/ overheid worstelt met het open zijn van SCA is ons onbekend. Na het eerste artikel ontvingen we een e-mail van de gemeente namens de veiligsheidsregio met enkele aanvullende vragen. Die hebben we begin maart beantwoord. Daarop is (nog) geen reactie gekomen. 

SCA blijft neutraal in de Corona discussie en tegelijkertijd staan we waarvoor we staan, nl.:

‘Verbinden met jezelf, anderen en het andere’.

De waardering die bezoekers uitspreken en het feit dat we zien hoe goed de belevingen mensen doen, sterkt ons om belevingen te blijven organiseren. We horen en zien dat het bijdraagt aan het versterken van het mentale, fysieke en spirituele welzijn zijn en dit heeft een positief effect op het immuunsysteem.
Als je vragen of opmerkingen hebt, laat het ons gerust horen.

Lees het artikel HIER.

Almere deze Week | 2-3-2021

Het artikel in de krant van 17-2 heeft nogal wat reacties opgeroepen. We ontvingen mailtjes en telefoontjes vanuit het hele land, vooral van yoga-scholen. In het artikel stond namelijk dat we yogales geven, bij SCA hebben we alleen nog nooit een yogales op de agenda gehad.

Wij hebben alleen maar positieve reacties ontvangen en het inspireert blijkbaar dat we open zijn, ook tijdens de lockdown. En we begrijpen dat het tegenstrijdige reacties oproept, ook vanuit de commerciële hoek. Het is ook voor ons lang niet logisch uit te leggen. Wim heeft zelf ook een contactberoep en zijn praktijk – zijn broodwinning – moet tijdens de lockdown ook gesloten blijven.

Mensen vinden het gewoon ontzettend fijn om wel naar belevingen te kunnen gaan. Het steunt ze mentaal, fysiek en spiritueel en dat is weer goed voor het immuunsysteem. Dat is ook de reden waarom we open blijven.

Ons uitgangspunt is eenvoudig. Voelt het goed om te komen dan ben je – binnen de richtlijnen – HARTelijk welkom. Voelt het momenteel niet goed, dan ont-moeten we je graag op een later moment.

Lees het artikel HIER.

Almere deze week | 17-2-2021

Bovenstaand artikel verscheen op 16-2-2021 in de krant. Op zich zijn we blij met de media-aandacht en erkenning door de Gemeente Almere. En het artikel (waarvan we niet wisten dat het geplaatst werd) brengt wat teweeg, vooral nadat het is gedeeld in diverse groepen op Social Media. We krijgen nu telefoontje vanuit het hele land, vooral van yogascholen.

 

SCA is geen yogaschool

Vooropgesteld, Spiritueel Centrum Almere (SCA) is geen yogaschool. We bieden een breed programma aan lezingen en workshops voor persoonlijke- een spirituele ontwikkeling. De stichting heeft geen winstoogmerk.

SCA is Covid-neutraal

We kunnen ons voorstellen dat het artikel de indruk wekt dat SCA zich afzet tegen de maatregelen en de grenzen opzoekt. SCA is neutraal in de Covid-kwestie. We zien dat Covid leidt tot verdeeldheid en discussie, zelfs in gezinnen. We willen voor iedereen een omgeving bieden die prettig en veilig voelt.

Ongeacht je mening, we hebben als mensen de natuurlijke behoefte aan verbinding en contact. Ook is er de behoefte om persoonlijk- en spiritueel in balans te zijn of te groeien, vooral in een uitdagende tijd als deze. Hierom heeft SCA zich er voor ingezet om open te blijven voor wie daar behoefte aan heeft. Het credo van SCA is ook;

Verbinden met jezelf, anderen en het andere.

Indien je vragen of opmerkingen hebt, voel je dan vrij contact met ons op te nemen, bij voorkeur per e-mail.

Het artikel is HIER online te lezen.

geen-lockdown-sca

Levensbeschouwelijke instelling

In januari ontvingen we bericht van handhaving met kort samengevat de mededeling: SCA lijkt meer op een yoga-school en of we onmiddelijk willen stoppen want dat mag nu niet.

We hebben gemotiveerd gereageerd, daartoe werd ook keurig de mogelijkheid gegeven. Op 9 februari ontvingen we de bevestiging dat SCA inderdaad een levensbeschouwelijke instelling is en open mag zijn. 

Uiteraard zijn we hier blij mee en het voelt ook tegenstrijdig. Waarom mag een bedrijf, dat wellicht vergelijkbare activiteiten biedt, niet open en SCA als levensbeschouwelijke instelling wel. Dit komt omdat een  levensbeschouwelijke instelling grondwettelijk in dezelfde categorie valt als kerken en gebedshuizen.

Wim, mede-eigenaar van SCA voelt die tegenstrijdig in de praktijk ook. Zijn praktijk als therapeut en coach heeft hij ook tijdens de lockdown moeten sluiten. 

SCA hoort en ziet de behoefte van mensen om te verbinden en contact te hebben met gelijkgestemden. We geloven ook dat persoonlijk- en spiritueel welzijn positief bijdraagt aan een krachtig(er) immuunsysteem.

Voor wie het goed voelt, je bent hartelijk welkom. Voelt het momenteel niet goed, dan zien we je graag op een later moment. 

 

close
team-spiritueel-centrum

Verbinden met jezelf, anderen en het andere

Ontvang als eerste nieuwtjes, agenda updates en inspirerende blogs. Je schrijft in op twee lijsten; Spiri.e-mail (nieuwsbrief) en BLOGS-update (artikelen).
Uitschrijven op één of beide lijsten kan op ieder moment eenvoudig.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.