Op dit moment werken we aan deze pagina.

Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) omvatten. Het gaat vaak niet om wat we horen en zien, dat is het denken/ je hoofd, maar om wat er op een andere niveau gebeurt. Bij spiritualiteit gaat het veel om voelen, dat kan ook dat onderbuikgevoel zijn dat je misschien wel herkent.

Stromingen  

Er zijn veel verschillende stromingen binnen de spiritualiteit. Religie is spiritueel maar ook mediumschap, energetisch werk, meditatie en bewust leven zijn spiritueel. Eigenlijk is het alles wat we ‘ZIJN’. We hebben allemaal een ziel, onze geest, gedachten (mind) en lichaam en dit alles is energie. Je bewust zijn dat alles om ons heen energie is, ook jij!, is al spiritueel.

Bij religie stellen of leggen we ons vertrouwen op of in een God of goden of een spiritueel leider. In spirituele kringen, die niet persé een religie aanhangen, wordt vaak gesproken over ‘de bron’, ‘universele energie’, ‘het witte licht’ en dimensies.

Het motto van SCA is ‘Verbinden met jezelf, met anderen en het andere’. En dat is ook waar spiritualiteit voor ons om gaat, te beginnen met de verbinding me jezelf.

Ratio en gevoel

Er zijn mensen die alles met hun ratio (hoofd) doen en niet of weinig ‘voelen’. En dit is anders voelen dan bijvoorbeeld de pijn die een snee in je vinger geeft of de woede als iemand iets lelijks zegt. En er zijn mensen die vaak zeggen, “ik voel …. “

Dit ‘voelen’ gaat over in contact zijn met jezelf; vanuit rust waarnemen wat iets met je doet. En als je je er voor openstelt dan kan je ook voelen wat een ander voelt; je pikt feitelijk de anders’ energie op.
Ken je dat gevoel dat je ergens binnen loopt en meteen waarneemt ‘hier hangt een …… sfeertje’?
Dat dus…

Aanvulling volgt…

close
team-spiritueel-centrum

Verbinden met jezelf, anderen en het andere

Ontvang als eerste nieuwtjes, agenda updates en inspirerende blogs. Je schrijft in op twee lijsten; Spiri.e-mail (nieuwsbrief) en BLOGS-update (artikelen).
Uitschrijven op één of beide lijsten kan op ieder moment eenvoudig.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.