Inspirerend programma

We bieden een gevarieerd en inspirerend programma met meditaties, mindfulness, workshops, medium demonstraties, klankbelevingen, inspirerende lezingen, enz. Naast leuk en ontspannend is het doel altijd je handvatten te bieden ter verrijking van je persoonlijke- en spirituele groei. 

We noemen het daarom ook
belevingen

Levensbeschouwelijk

SCA is een levensbeschouwelijke instelling. Ons motto is:
Verbinden met jezelf, anderen en het andere‘. Wat dat andere is, daar mag een ieder op eigen wijze invulling aan geven. Onze belevingen zijn onder andere geïnspireerd op Boeddhisme, Taoïsme, Wicca, Spiritisme en het Christendom maar bovenal op geloven wij in een universele energie dat alles verbindt.

Woensdag is de vaste avond en ook op andere momenten zijn er belevingen. Houd de AGENDA dus goed in gaten en volg SCA op FB.

We willen jou inspireren, informeren en laten ervaren tijdens de belevingen. Heb je suggesties? Laat het ons alsjeblieft weten!
Het SCA is voor ons allemaal. 

Meditatieavond

mediteren-almere

Op de  1e woensdag van de maand staat er altijd een geleide meditatieavond op de agenda. 

Juist als je nog onervaren bent met mediteren is een geleide meditatie een prettige manier. Je wordt meegenomen in een verhaal, veelal met ontspannende muziek die je helpt te ontspannen in het moment. 

Elke meditatieavond is anders en wordt ook steeds door iemand anders begeleid. Hierdoor kan je kennismaken met diverse meditatievormen. Jij mag de avond beleven op de manier die voor jou goed voelt.

Bij ons zit je op een stoel, wil je liever op je eigen meditatiekussen zitten dan  kan dat natuurlijk. Voor deze avond betaal je een bijdrage van € 9,– p.p.  

De avond word goed bezocht: VOL = VOL. Tickets zijn HIER verkrijgbaar.

MannenBeleving

Je dagelijkse rollen als MAN invullen, in de snel veranderende samenleving, is simpelweg een uitdaging. Een uitdaging die andere mannen ook zeker herkennen! De MannenBelevingen staan in het teken van delen, uitwisselen van ervaringen en visies over verschillende onderwerpen.

Mannen onder elkaar, mannen voor elkaar!

MannenBelevingen zullen aansluiten op thema’s en wensen of ideeën die opkomen. Dit kan een avond zijn, maar bijvoorbeeld ook een dag- (deel) of misschien zelfs eens een weekend. Hiervoor nodigen we dan een ‘gastorganisator’ uit die affiniteit heeft met een specifiek thema of we gaan ergens heen. Denk aan een zweethutceremonie of vaartocht. 

Naast persoonlijke ontwikkeling, diepgang, loslaten en leren mag het ook zeker LEUK zijn!
De MannenBeleving wordt zo mogelijk maandelijks gehouden. Het is niet noodzakelijk dat je iedere maand aanwezig bent en het is mooi als er een vertrouwde groep ontstaat.

Kijk op de agenda of er nog plek is bij de volgende Mannencirkel. 

(vanwege de avondklok/ Coronamaatregelen staat er nu even geen MannenBeleving gepland. Wil je op de hoogte blijven over de MannenBeleving, stuur ons dan een e-mail.

Verbinden in Vrijheid

SCA-ALmere

In deze tijd waarin Corona doorlopend het onderwerp van de dag lijkt te zijn is er extra behoefte aan verbinding. Veel mensen lopen vast of raken verstikt.

Het lastig om nog een eigen mening te vormen; er zijn zoveel invloeden van buitenaf en de mainstreammedia hamert maar door, veelal met angst.

Het Spiritueel Centrum Almere is neutraal als het Corona en de maatregelen gaat. We willen een veilige plek bieden voor iedereen. De focus is liefde en verbinding.
En we hebben gemerkt dat er behoefte is om te delen, zorgen te uiten en bevestiging te krijgen dat je niet alleen staat in deze gekke en snel veranderende wereld.

Daarom zijn we een initiatief gestart: Verbinden in Vrijheid.
Dit samen met PUUR Almere, welzijnscentrum voor Vitaliteit en Balans en Ladonna edelstenen en mineralen.

Je kunt je aanmelden als lid van deze privé-groep.

close
team-spiritueel-centrum

Verbinden met jezelf, anderen en het andere

Ontvang als eerste nieuwtjes, agenda updates en inspirerende blogs. Je schrijft in op twee lijsten; Spiri.e-mail (nieuwsbrief) en BLOGS-update (artikelen).
Uitschrijven op één of beide lijsten kan op ieder moment eenvoudig.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.